Cambodiansk oksekøds salat13

Khmer beef salad. Dem der har været så heldige at smage det, ved hvor godt det er! Det er en af mine ynglings spiser, som jeg spiste jævnligt i min tid i Cambodia. Det er ikke en salat man ser mange steder, og fik ofte at vide det er fordi den tager så lang tid at lave. 
Med dette i mine tanker,  har jeg aldrig lavet den siden jeg er kommet tilbage til Danmark. Jeg har en opskrift i min Cambodianske kogebog, men den virkede meget tidskrævende at lave, så det er aldrig blevet til noget. 

Idag skulle det ændres. Jeg havde ikke alle de ingredienser der skal bruges, for at lave et "klassisk" en, så lang historie kort, dette er min første Cambodianske oksekøds salat, men bestemt ikke den sidste. 

Du skal bruge:
Marinade:
1 1/2 spiseske fiskesauce
1 1/2 spiseske lime juice
1 teske sukker
1 teske fint hakket citrongræs
2 små birdeeye chili hakket fint
2 skarlotte løg
Bland fiskesauce, limejuice, sukker, citrongræs, chili og skarlotte løgene god sammen til sukkeret er opløst.

1 oksebøf
1 håndfuld mynte
1 håndfuld koriander

4 gulerødder
100 gram frosne grønne bønner
1 håndfuld peanuts
Ris

Bøffen steges  2 minutter på hver side, lad den hvile i 10 minutter inden den skæres i ultra tynde strimler
Hak mynte og koriander groft og bland det med kød strimlerne. Hæld marinaden over og bland godt. Stil på køl, mens du koger ris.
Mens du koger risen, rives gulerødderne på den grove side af et rivejern, og bønnerne koges i 2 minutter.
Bland oksekød med gulerødder og bønner, drys hakket peanuts ovenpå,  og server med ris. 

Velbekomme. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar