Wokret med svinekød13

Denne ret er inspireret af en opskrift på  http://newyorkerbyheart.blogspot.com 

Du skal bruge:
500 gram svinekød, skåret i strimler
1 spsk jordnøddeolie
2 gulerødder, skrællet og skåret i tynde skiver
3 forårs løg, den hvide del skåret i ringe, og den grønne del skåret i mindre stykker
1 squash, skåret i skiver, og derefter delt i 4 mindre stykker
1/2 broccoli, skåret i mundrette stykker
2 små chilier, skåret i tynde stave
10 cherry tomater, halveret
1 spiseske maizena
1 håndfuld grofthakket peanuts
Kokos
200 gram kogte nudler

Marinade
6 spsk soya sauce
2 spsk balsamico
1 spsk mørk agave sirup
1 spsk palmesukker
1 stor spsk friskrevet ingefær
4 fed hvidløg, hakket fint
1 teske sambal oelek
Bland marinade ingredienserne godt sammen. Læg kødet i en pose, og fordel marinaden ovenpå. Bland godt sammen, og stil i køleskabet til næste dag.

Varm en wok ved høj varme, tilsæt jordnøddeolie, og vent til det er rygende varmt. Tilsæt halvdelen af kødet, og det marinade der hænger ved, og steg et par minutter til det er gennemstegt. Fjern det steget kød, og steg den anden halvdel af kødet. Når alt kødet er stegt, stilles det til side i en skål.
I lidt olie, steges chilli, gullerødder, squash, broccoli, og det hvide af forårsløget et par minutter. Tilæt kødet og rør godt rundt. Tilsæt tomaterne og de grønne af forårsløgene. Bland den overskyden marinade med marizena, hæld det i wokken og rør godt rundt. Til sidst tilsættes de kogte noodler og det hele blandes godt rundt.
Drys med grofthakket peanuts og kokos.





Ingen kommentarer:

Send en kommentar