Hjemmesyltet ingefær13

Syltet ingefær er nogen som de fleste forbinder med japansk mad og sushi, hvor det hedder gari, og bliver spist mellem de forskellige sushier som en mundrenser. 
Men syltet ingefær er at finde i alle former og afskygninger i det asiatiske køkken. 
Cambodianerne elsker at lave mad med ingefær. Frisk som syltet. Det siges at det er godt for helbredet og det hjælper på fordøjelsen. Er en snue på vej, kan denne let afledes ved at drikke ingefær te, (frisk ingefær i tynde stave, sammen med lidt palmesukker og så kogende vand) 
Men tilbage til den syltede ingefær, det er så nemt at lave, så det er spild af penge at købe det fremover. 



Du skal bruge:
8-10 cm frisk ingefær
2 teskeer salt.
1 dl ris vin eddike
1/4 dl vand
1/4 dl sukker

Skræl ingefæren, og læg det i en skål. Fordel saltet ovenpå, og stil det i køleskabet i 24 timer.
Fjern det overskydende vand, og tør ingefæren med køkkenrulle.
Skær ingefæren i så tynde skiver som muligt.
Bland riseddike, vand og sukker godt sammen til det er opløst. 
Fordel ingefæren i et glas, hæld eddikeblandingen ovenpå, og stil i køleskabet. 
Her kan den holde sig i op til 2 uger.






Ingen kommentarer:

Send en kommentar