Kyllingsatay13


Du skal bruge: 
2 fed hvidløg, hakket fint
1 spiseske stødt koriander
2 spiseskeer stødt spids kommen 
(Jeg kværner dem altid i min kaffekværn, så tager det ingen tid.)
4 spiseskeer raps olie
2 teskeer brun sukker
2 teskeer sambal oelek
salt
Bland de ovenstående ingredienser godt sammen. Hæld det i en frysepose sammen med kyllinge stykker, i køleskabet og lad det marinere natten over. 


Peanutsauce: 
1 1/2 spiseske rapsolie
1 lille løg, hakket fint
3 fed hvidløg, hakket fint
3 tesker stødt spidskommen
12 spiseskeer peanutbutter (1 bøtter)
1 dåse kokosmælk
1 1/2 teske brun sukker
4 1/2 spiseskeer limedaft
4 dl vand 
1 spiseske chiliflager. 

Steg løg, hvidløg og kommen i olie på en varm pande. Derefter tilsættes de andre ingredienser og det hele røres godt rundt. Det tager lidt tid at få opløst peanutbutteren. Lad det hele simre ved svag varme i ca 30 minutter. Smag den til, måske mangler den lidt chilli ;) 



Tilberedning og stegning af spydene:
læg træspyddene i vand i 30 minutter inden du putter kødet derpå. på den måde undgår du at de brænder på. Steg dem på grillen i et par minutter på hver side indtil de er stegte. 
Varm saucen op og server den til spydene. 
Kyllingesatay med peanuts sauce smager rigtig godt sammen med khmer syltede grøntsager (se anden opskrift) enten som lille eftermiddags snack, som let forret, eller sammen med gode venner i haven og et par kolde øl. 




Ingen kommentarer:

Send en kommentar