Tilberedning af sushi ris til 213

Ris, så mange forskellige slags, og så mange forskellige måder at tilberede dem på. Nedenstående er den måde jeg koger sushiris på, og de bliver perfekte, hver gang. 

Du skal bruge:
4 dl sushi ris
6 dl vand
4 1/2 spiseske riseddike
4 1/2 teske sukker
1 1/2 teske salt

Hæld risene i en stor skål og skyld dem i koldt vand, indtil vandet er klart. Regn med at skifte vandet 4-5 gange. Selvom det tager lidt tid, er det alt umagen værd. 
Hæld vandet fra risene og lad dem stå og trække i ca. 30 minutter. Derefter putter du dem i en gryde sammen med 6 dl vand, og bringer det i kog.  Når det koger, skrues der ned til laveste blus og lad risen koge i 12 minutter. Lad være med at rører i risen eller at tage låget af, så får du risengrød! 
Efter de 12 minutter tages risen af varmen og de skal derefter stå i 20 minutter. 
Opløs sukker og salt i eddiken i en lille skål. Det tager et par minutter. 


Hæld nu risene op i en stor skål (ikke metal, det giver en mærkelig eftersmag) Fordel eddikeblandingen over risene, mens du forsigtig rører rundt med en træ palet. 

Nu er dine sushi ris klar. 







Ingen kommentarer:

Send en kommentar