Spagetti ala' Bolognese13

1/2 pakke bacon i skiver
500 gr. oksefars
3 hvidløgsfed
2 store løg
2 gulerødder
1 lille dåse tomat pure (70gr)
1 dåse flået eller hakket tomater (køb økologiske, de smager bedre og koster næsten det samme i Netto)
5 halve soltørrede tomater
2 dl kraftfuld oksebouillon
Friskkværnet sort Kampot peber
5 kviste timrian
1 teske  Kanel
1 teske Sambal Oelek (stæk chili paste).
1/2 dl rødvin (kan undlades, men det giver super smag)
Skræl løgene og hvidløg og hak det i fine stykker. Skræl gulerødderne, halver dem og skær dem i små stykker.
Klip bacon i små stykker med en saks.
Tag lidt af olien fra de soltørret tomater og opvarm det i en tykbundet gryde.Svits bacon heri i et par minutter. Tilsæt løg, hvidløg og gulerødder  og steg videre et par minutter. Tilsæt  hakket oksefars og svits det, til kødet har taget farve.
Tilsæt soltørret tomater, tomatpure, hakket tomater og bouillon og rør godt rundt.
Tilsæt friskkværnet Kampot peber, Sambal Oelek, kanel og timian kviste, dæmp varmen og lad det simre 30 minutter, gerne længere! Rør i det en gang i mellem, og smag det til løbende
Kog spagetti som anvist på pakken.
Anret spagetti på en tallerken, lav en lille fordybning i midten, tilsæt kødsovsen. riv frisk parmesan oven på.
Velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar