Kogning af Basmatiris

Basmati betyder duft på indisk. Disse ris er langkornet og afskallede, altså ikke parboiled. De indeholder en del stivelse, så skyld dem før brug.
Dette gør du, ved at putte risene i en skål og derefter hælder du rindende vand over. Vask dem, og gnub dem blidt mellem dine hænder. Hæld vandet fra og gentag processen 3-4 gange, indtil vandet er klart.
Når du skal koge basmatiris: (2 personer) 
2 dl  ris
4 dl  vand
1/2 teske salt
Fordel ris,vand og salt i en gryde og rør rundt. Læg låg på og bring i kog ved højeste temperatur. Når det koger rør rundt i risen, og skrue derefter ned til lavester blus. Kog videre ved svag varme i 15 minutter.
Sluk for varmen og lad stå i 10 minutter, lige inden servering røres der forsigtigt rundt i risene.
Virker hver gang.

www.peberpigen.dk
www.becauseitscooltocare.blogspot.com
fb: peberpigen.dk
fb: Books & Hammocks

Ingen kommentarer:

Send en kommentar