Klassisk lasagne13

Lasagne er en klassiker man aldrig bliver træt af
Du skal bruge:
1 pakke bacon i tern
300-400 gram oksefars
2 løg
3 fed hvidløg
2 gulerødder
2 peber frugter, gerne en rød og en grøn
2 chili pebre
1 dåse tomat pure
1 dåse hakket tomater
1 spiseske oregano
1 spiseske timian
1 spiseske Basilikum
1 1/2 dl Okse bouillon
1 dl rødvin
evt chilipulver
Lidt olie

1/2 liter mornay sauce
Lasagne plader
Frisk revet parmesan ost.

Skær løg og hvidløg i små stykker. Riv gulerødderne på et råkost jern. Skær peberfrugterne i små mund rette stykker. Hak chilien fint
Varm en gryde med lidt olie ved høj varme. Steg bacon og løgene heri en 2-3 minutter. tilsæt oksefarsen. Når kødet har taget farve tilsæt da hvidløg, peberfrugter, gulerødder og de hakkede chilier. Bland godt sammen  og steg i et par minutter, tilsæt tomatpure og  de hakket tomater og rør rundt. Tilsæt rødvinen og okse bouillonen samt oregano, timian, basilikum og evt. lidt chilipulver. Smag til og lad det simre i 15-30 minutter, til det har den ønsket konsistens.

I et ovnfast fad startes der med et lag mornay sauce efterfulgt af kødblandingen og lasagne plader. Forsæt nu med skiftevis kødblandingen og  lasagne plader, slut af med kødblandingen og et lag bachamel sauce.
Sæt i ovnen ved 234 grader i 10 minutter, når du kan se det bobler, tilsæt da frisk revet parmesan ost og sænk varmen til 170-175 grader og bag videre i 25 minutter.
Lad den stå i 10 minutter inden den serveres med salat og god rødvin til.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar