Aubergine ala Azerbaijan med Kampot Peber 13

Inspireret af retten Badimjan Borujuglari fra Azerbaijan, blev disse aubergine ruller lavet i  mit køkken, efter min smag. Den orginale ret indeholder valnødder, min er med cashew nødder fra Cambodia.
Du skal bruge:
1 stor aubergine vasket og skåret i 1/2 - 1cm tykke skiver på langs! du får en 6-8 stykker per aubergine.
Læg dem i en skål og put godt med salt mellem hver lag. Lad dem hvile i ca 30 minutter for at fjerne bitterheden. Skyld dem derefter grundigt under rindende vand og dyb dem tørre med køkkenrulle.
Beklæd en ovnfast form med stanniol, og smør den med olivenolie. Smør nu aubergine skiverne på begge sider med god olivenolie og kværn masser af friskkværnet Rød Kampot peber ovenpå. Bag dem i ovnen ved 230 grader ca 15 minutter, vend dem og bag yderligere 15 minutter på den anden side. De skal være bløde og have taget lidt farve.
Alternativt kan du stege dem i panden i en del olie til de bliver bløde og tager farve.
Yder mere skal du bruge:
Mayonnaise,
3-4 fed hvidløg, hakket fint,
1 dl cashew nødder hakket fint
frisk, frysetørret eller tørret  persille
Smør nu rullerne med mayonnaise, fordel lidt hvidløg, cashew nødder og persille ovenpå, og rul rullerne sammen. begynde ved den smalle ende.
Spis dem enten varme eller kolde, som forret eller som appetizer.



Ingen kommentarer:

Send en kommentar