Rengøring af champignon

Champignong suger vand som svampe, så undgå at få dem i kontakt med vand, med mindre de er meget beskidte. 
Hvis de er let beskidte, er det bedste bare at børste dem let, enten med en lille børste eller med en gammel tandbørste som du forinden har rengjort i klorin, men lad være med at vaske dem! 
Det være sagt, der findes jordbakterier på svampe så det er utrolig vigtig at der ikke sidder jord på dem!


Hvis de skal rengøres under vand, så tænd svagt for vandhanen, samtidig holder  du på stokken og lader vandet løbe. På denne måde komme der mindst muligt vand ind under "paddehatten" og det er her champignon suger mest vand til sig.
Dup dem herefter tørre med lidt køkkenrulle inden du skærer dem i ønskede størrelse stykker.

2 kommentarer:

  1. Jeg ved intet om dette, men hvad mener du om denne påstand: http://ekstrabladet.dk/kup/forbrug/article430735.ece
    Har du reelt afprøvet sagen?

    SvarSlet
  2. Tak for din kommentar. Jeg har ikke prøvet at lægge champignon i blød i vand. Jeg tror også meget det kommer an på hvad man bruger dem til. Hvis det er til en gryderet, gør det ikke så meget at der er lidt væske i dem, men hvis de skal steges med lidt smør, hvidløg og persille på panden så vil jeg helt sikkert ikke vaske dem i vand, da det så sprøjter helt vildt.

    SvarSlet