Laks med grønne asparges13

Denne ret er meget nem at lave, ingredienserne er friske og kendetegner dansk sommer mad.

Du skal bruge:
4 Lakse steaks eller laksestykker.
3/4 kg nye kartofler
1 bdt grønne asparges
10-15 cherry tomater
God oliven olie
1 fed hvidløg
1 bdt. Frisk dild
salt
Friskkværnet hvid Kampot peber


Tænd ovnen på 210 graden.
Rens kartoflerne og skær dem i halve.
Læg dem med den skåret side ned i et ildfast fadt. Fordel god olivenolie på toppen.
bag dem i ovnen i 14 minutter, til de begynder at blive brune på undersiden. Vend dem og steg viderer i yderligere 14 minutter.

Imens renses asparges (bræk dem ca på midten, den nederste del kasseres)
skær dem i 3-4 cm lange stykker.


I en skål blandes hakket hvidløg, hakket dild, lidt oliven olie, salt og friskkværnet hvid Kampot peber. Aspargeses blandes i, og grøntsagsblandingen  blandes med kartoflerne der sættes tilbage i ovnen i endnu 10 minutter.

Skær tomaterne i kvarte.
Gør  laksen klar.

Bland tomaterne med kartofler og asparges, læg det lidt til siden i det ildfaste fad og læg laksen i den anden side.

Bag nu i 15 -18 minutter til laksen er gennemsteg.

Sådan, nemt, fedtfattig og ingen stegeos!
Dansk sommermad når det er bedst og vi ikke kan bruge grillen.

velbekomme.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar